De orkesten

De Zeeuwse Accordeon Vereniging Concertina bestaat uit drie orkesten.

Entrée voor het orkest met spelers die net begonnen zijn met accordeonspelen en spelers die het gewoon gezellig vinden om in dit orkest te spelen. Het repertoire bestaat uit origineel geschreven accordeonmuziek (vaak met een thema), bekende nummers zoals Brabant van Guus Meeuwis, Hallelujah van Leonard Cohen, Ben van Michael Jackson en What a Feeling uit de film Dirty Dancing. Dit orkest repeteert op vrijdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur.

Ensuite bestaat uit spelers die op hoger niveau spelen. Zodra het B-examen van de Zeeuwse Muziekschool is behaald, kan er meegespeeld worden in dit orkest. De muziek die gespeeld wordt is o.a. origineel voor het accordeon geschreven stukken als It’s swing time, musical- en filmmuziek van Ennio Morricone als Here’s to you, Deborah’s theme, The harmonica man, moderne nummers als Music, maar ook muziek van de wereldberoemde Astor Piazolla.

Het ensemble Encore bestaat uit leden die D-examen van de muziekschool hebben gedaan of daarmee vergelijkend kunnen spelen.