De orkesten

De Zeeuwse Accordeon Vereniging Concertina bestaat uit twee orkesten.

 

 

In het grote orkest spelen alle leden samen, van beginners die nog maar een jaar les hebben op de muziekschool tot en met de leden van Encore, waaronder conservatoriumafgestudeerden. Het repertoire bestaat uit origineel geschreven accordeonmuziek (vaak met een thema), popmuziek, evergreens, film-, en musicalsounds, klassiek en natuurlijk de meezingers. Het zijn nummers zoals Adiemus van Karl Jenkins, Vivo per lei van Andrea Bocelli, Ritme van de regen van Rob de Nijs, Stand by me van Ben E. King, I will follow him uit Sister Act en een heerlijke Grease-medley. Dit orkest repeteert op vrijdagavond van 19:00 uur tot 21:15 uur.

Het ensemble Encore bestaat uit leden die D-examen van de muziekschool hebben behaald of daarmee vergelijkend kunnen spelen en conservatoriumafgestudeerden.
De muziek varieert van pop en klassiek tot film en modern. Anders gezegd van Bach via Gershwin tot Piazolla en Anderson. Nummers zoals Libertango, Konzert voor solo-accordeon en orkest worden door hen gespeeld. Encore repeteert na het grote orkest, soms tot in de late uurtjes en soms op zaterdagochtend, afhankelijk van de agenda van de spelers.

  Encore