De orkesten

De Zeeuwse Accordeon Vereniging Concertina bestaat uit drie orkesten.

Entrée voor het orkest met spelers die net begonnen zijn met accordeonspelen en spelers die het gewoon gezellig vinden om in dit orkest te spelen. Het repertoire bestaat uit origineel geschreven accordeonmuziek (vaak met een thema) en bekende nummers zoals Brabant van Guus Meeuwis, Let me entertain you van Robbie Williams, Ben van Michael Jackson en een heerlijke Abba-medley. Dit orkest repeteert op vrijdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur.

Ensuite bestaat uit spelers die op hoger niveau spelen. Zodra het B-examen van de Zeeuwse Muziekschool is behaald, kan er meegespeeld worden in dit orkest. De muziek die gespeeld wordt is o.a. origineel voor het accordeon geschreven stukken, pop, swing, reggae, blues, film- en musicalmuziek. Ensuite repeteert op vrijdagavond van 20:00 tot 22:15 uur.

Het ensemble Encore bestaat uit leden die D-examen van de muziekschool hebben behaald of daarmee vergelijkend kunnen spelen.
De muziek varieert van pop en klassiek tot film en modern. Anders gezegd van Bach via Gershwin tot Piazolla en Anderson. Nummers zoals Libertango, Konzert voor solo-accordeon en orkest en The sycopated clock worden door hen gespeeld. Encore repeteert na Entrée en Ensuite, soms tot in de late uurtjes.

  Encore

Op de laatste vrijdag van de maand repeteren Entrée en Ensuite samen van 19:00 tot 21:00 uur.